Roșiile de Izbiceni

Roșiile de Izbiceni

Primele roșii oltenești ajung in piaţă din solariile incălzite de la Izbiceni.

Gustul și culoarea lor derivă din calitatea solului – cel mai bun cernoziom din Romania.

Cu un conţinut ridicat de humus, acest sol conferă capacitatea de a menţine nutrienţii esenţiali pentru plante.

Bătrânii satului ii spun „humărie” și-l consideră o adevărată binecuvȃntare de la Dumnezeu.

Beneficii pentru Sănătate:

Bogate in nutrienţi esenţiali și antioxidanţi puternici, roșiile oferă o mulţime de beneficii pentru sănătate:

• Susţin funcţionarea normală a inimii
• Contribuie la menţinerea sănătăţii părului
• Îmbunătăţesc vederea
• Ajută la menţinerea sănătăţii pulmonare
• Sunt o sursă bună de fibre alimentare
• Ajută la pierderea excesului de kilograme

 Moduri de Degustare:

• Roșiile sunt ingredient de bază in bucătăria romȃnească și internaţională.
• Crude sau gătite sunt delicioase în salate.
• Se potrivesc perfect cu hummus, brânză, crackerși, măsline și alte gustări.
• Pot fi adăugate in ciorbe, sosuri, tocăniţe și produse de patiserie.
• Sucul de roșii este considerat un adevărat elixir al tinereţii, fiind bogat in vitamine, minerale și antioxidanţi.

Veniţi să ne vizitaţi la Centrul Agro Transilvania, pentru a vă bucura de gustul și aroma lor specială!

Related Stories

Ridichile de lună