Primele roșii oltenești ajung in piaţă din solariile incălzite de la Izbiceni.
Gustul și culoarea lor derivă din calitatea solului – cel mai bun cernoziom din Romania.
Cu un conţinut ridicat de humus, acest sol conferă capacitatea de a menţine nutrienţii esenţiali pentru plante.
Bătrânii satului ii spun „humărie” și-l consideră o adevărată binecuvȃntare de la Dumnezeu.
Beneficii pentru Sănătate:
Bogate in nutrienţi esenţiali și antioxidanţi puternici, roșiile oferă o mulţime de beneficii pentru sănătate:
• Susţin funcţionarea normală a inimii
• Contribuie la menţinerea sănătăţii părului
• Îmbunătăţesc vederea
• Ajută la menţinerea sănătăţii pulmonare
• Sunt o sursă bună de fibre alimentare
• Ajută la pierderea excesului de kilograme
Moduri de Degustare:
• Roșiile sunt ingredient de bază in bucătăria romȃnească și internaţională.
• Crude sau gătite sunt delicioase în salate.
• Se potrivesc perfect cu hummus, brânză, crackerși, măsline și alte gustări.
• Pot fi adăugate in ciorbe, sosuri, tocăniţe și produse de patiserie.
• Sucul de roșii este considerat un adevărat elixir al tinereţii, fiind bogat in vitamine, minerale și antioxidanţi.
Veniţi să ne vizitaţi la Centrul Agro Transilvania, pentru a vă bucura de gustul și aroma lor specială!